Project aanbouw achtergevel

Aanbouw achtergevel

Bij het aanbouwen aan een bestaande woning, komt er alles bij elkaar toch nog heel wat om de hoek kijken.

Zoals deze foto reportage laat zien, is het vaak nodig dat er heipalen geslagen moeten worden (foto 1 en 2) als de bestaande lagen grond niet draagkrachtig genoeg zijn.

Uiteraard moet er daarna nog gegraven worden, om een betonnen fundatie te kunnen storten ( foto 3 en 4), waarop later de begane grond vloer gelegd kan worden.

In dit geval moest er een vrij grote schuifpui geplaatst worden en omdat de ruimte erg klein was en de pui vrij zwaar ( om hem achterom te lopen) hebben wij deze met behulp van een kraan over het huis getild ( foto 5 t/m 7). Tegelijkertijd hebben wij ook de benodigde metselstenen, specie en het stalen bint om de doorbraak in de achtergevel op te kunnen vangen, over het huis getild wat rug besparend is en tijdwinst oplevert.

Nadat de metselaars de binnenwanden gelijmd hadden, zijn wij aan het slopen van de bestaande goot en de achtergevel begonnen, zodat wij daarna weer verder konden bouwen aan de stalen balk en de dak balklaag.( foto 8 t/m 11). Hierna kon de gevelisolatie en het buitengevelmetselwerk afgemaakt worden.

Toen het dak geïsoleerd en bedekt was met dakbedekking, hebben we het stalen bint brandwerend optimmert ( foto 12 )en het rachelwerk voor het stucplafond en de installaties aan gebracht.

Vanzelfsprekend waren wij toen nog niet klaar en begon het werk aan de binnenkant van de woning pas. Het zou te ver gaan om dit er ook allemaal bij te zetten, maar het resultaat kan je aan de buitenkant goed zien op foto 13 en 14.

Foto 1
Foto 1

Foto 3
3

Foto 5
5

Foto 7
7

Foto 9
esther foto telefoon 004

Foto 11
11

Foto 13
13

Foto 2
2

Foto 4
4

Foto 6
6

Foto 8
DSC01420

Foto 10
DSC01451

Foto 12
12

Foto 14
Startfoto